Specialist in totaaloplossingen voor de voedingsindustrie - Brilliantgroup.nl

BRILLIANT
BRAINS

Voor kennis en expertise

Brilliant Brains voor kennis en expertise - Brilliantgroup.nl

Wij delen kennis

In meer dan 20 jaar is Brilliant uitgegroeid tot dé expert op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, veiligheid en LEAN-principes. Onze expertise ondersteunt je bij het voedselveilig en hygiënisch produceren in de voedingsindustrie, een complexe uitdaging door strenge wetgeving en veeleisende consumenten.

Brilliant Brains voor kennis en expertise - Brilliantgroup.nl

Brilliant beschermt

Onze experts zorgen voor een op maat gemaakte oplossing en implementatie deze binnen uw organisatie.

Hygiëne en voedselveiligheid zijn cruciaal in de voedingsindustrie, inclusief betrokkenheid en training van medewerkers. Onze aanpak, met focus op HACCP, reiniging, desinfectie, basisvoorwaarden en allergenenmanagement, verhoogt de hygiëne en voedselveiligheid door volledige behandeling van essentiële aspecten. Medewerkers moeten worden opgeleid en getraind om een verbeterde hygiënestandaard te bereiken.

Brilliant beschermt - Brilliantgroup.nl
Brilliant Brains voor kennis en expertise - Brilliantgroup.nl

‘’Investeren in voedselveiligheid met de brede aanpak van Brilliant Brains leidt tot een veilige werkomgeving, hogere productiviteit, en betere kwaliteit. Dit resulteert in tevreden medewerkers en klanten, versterkt de veerkracht van uw bedrijf en draagt bij aan een positieve werkcultuur.’’

Wat is Brilliant Brains?

Brilliant Brains is de kennistak binnen Brilliant. De kennis en expertise die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan, delen we via deze kennistak met jou en je medewerkers. We bieden verschillende diensten om je team te voorzien van de nieuwste kennis en vaardigheden op het gebied van (voedsel)veiligheid en hygiëne. Je kunt zelf kiezen: een fysieke training op locatie of toegang tot ons online leerplatform met diverse e-learnings over talloze onderwerpen met betrekking tot hygiëne en (voedsel)veiligheid.

 

5 Belangrijke speerpunten

Brilliant Brains voor een goede basis - Brilliantgroup.nl

Basis

Zorg dat de basis op orde is: zonder een goede basis, zoals de hygiënestandaard en de staat van het pand en de machines, kun je niet beginnen met verbeteren.
Het "Basis op Orde" traject is op maat gemaakt traject dat de algemene hygiënestandaard en voedselveiligheidsstandaard van een organisatie in kaart brengt. Door middel van scans en gedetailleerde rapportages met actiepunten, kunnen alle afwijkingen worden geregistreerd, gerapporteerd en gecorrigeerd met behulp van de Taakmanager. Dit zorgt voor een overzichtelijk dashboard waarmee het management alle afwijkingen eenvoudig en efficiënt kan volgen.
Brilliant Brains voor een goede reiniging - Brilliantgroup.nl

Investeer in reiniging

Reinigen is een vak en vereist specifieke kennis, middelen en materialen. Een goede reiniging is cruciaal voor hygiëne en voedselveiligheid.
Het "Investeer in reiniging" traject biedt op maat gemaakte trainingen om je medewerkers bekwaam te maken in reinigingswerkzaamheden. Onze hygiënetechnoloog adviseert over diverse reinigingstechnieken, terwijl we ervoor zorgen dat je medewerkers goed opgeleid zijn via klassikale training, praktische oefeningen en e-learning. We helpen bij het ontwikkelen van effectieve reinigingsprogramma's en bieden training om de controle en naleving te verbeteren, inclusief het gebruik van Taakmanager.
Brilliant Brains voor hygiënescanning - Brilliantgroup.nl

Regelmatige hygienescanning​

Door regelmatig een hygiënescan uit te voeren zorg je voor een meetbaar resultaat, dit alles om de hygiëne en voedselveiligheid te verhogen.
Tijdens een Hygiënescan zal dieper ingegaan worden op de uitvoering van de reiniging binnen het bedrijf. Er wordt gekeken naar de effectiviteit van de reiniging. Tijdens de Hygiënescan zal ook gebruik gemaakt worden van monitoringsmaterialen zoals bijvoorbeeld ATP-meter, swabs of hygicult. Mede door het uitvoeren van de Hygiënescan en monitoring kan er gekeken worden naar het aanpassen van frequenties en/of methodieken waardoor er minder of minder frequent gereinigd kan worden. Dit heeft een positief effect op de efficiency en productie-uren van de fabriek. De Hygiënescan wordt meerdere malen uitgevoerd en alle tekortkomingen worden gerapporteerd. Op basis van de bevindingen zal het reinigingsplan en/of eventuele training aangepast worden.
Brilliant Brains voor training van medewerkers - Brilliantgroup.nl

Training medewerkers

Het kennis niveau van je medewerkers vergroten of op peil houden is een belangrijk onderdeel van voedselveiligheid. Dit kan door middel van een masterclass, training op locatie of in onze online leeromgeving.
Diverse GFSI-normen vereisen nu dat alle medewerkers getraind worden en dat hun training gedocumenteerd wordt. Online leerplatforms kunnen gebruikt worden om alle medewerkers te trainen en digitale assessments kunnen de competentie aantonen. In de huidige arbeidsmarkt is het behouden van medewerkers belangrijk. Door medewerkers continu de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen, blijven zij gemotiveerd en hebben ze meer plezier in hun werk. Brilliant Brains Bootcamp biedt een eenvoudige manier om medewerkers te trainen en nieuwe medewerkers te onboarden.
Brilliant Brains voor borging en opvolging - Brilliantgroup.nl

Borging en opvolging​

Essentieel voor continu verbeteren is het eenvoudig borgen en opvolgen van taken zoals een reinigings- of monitoringsplan. In Taakmanager kan dit eenvoudig gepand, uitgevoerd en vastgelegd worden.
Met Taakmanager registreer en volg je eenvoudig taken zoals reiniging en monitoring op om de voedselveiligheid te waarborgen. Digitale registratie biedt real-time inzicht in alle werkprocessen, waardoor je altijd op de hoogte bent van de status van hygiëne, kwaliteit en veiligheid. Door corrigerende maatregelen te beheren en te plannen, kun je gemakkelijker voorbereid zijn op controles, inspecties en audits. Brilliant Brains Bootcamp biedt een praktische oplossing om medewerkers te trainen en te onboarden, wat bijdraagt aan het behouden van gemotiveerd personeel in een competitieve arbeidsmarkt.

Jij bent Wij zijn BRILLIANT

Jij bent Brilliant met online training - Brilliantgroup.nl

Online training

Brilliant Brains Bootcamp is een uitgebreid online leerplatform waar je medewerkers alles over hygiëne en (voedsel)veiligheid kunnen leren. Met alle informatie op één centrale plek, kunnen gebruikers hun kennis aanvullen en testen. Op deze manier dragen we bij aan het veilig en hygiënisch verlopen van alle processen.

Ontdek nu hoe Brilliant Brains Bootcamp je bedrijf kan helpen bij het handhaven van de hoogste normen op het gebied van (voedsel)veiligheid en hygiëne!