Specialist in totaaloplossingen voor de voedingsindustrie - Brilliantgroup.nl

GROENE
AMBITIE

Voor een duurzame
voedingsindustrie

Duurzaamheid en circulariteit is een van onze prioriteiten. Door bij onszelf te beginnen, dragen we ons steentje bij aan een duurzamere wereld. Dit doen we samen met onze partners, onze klanten en door te investeren in onze eigen duurzaamheid. Ons nieuwe, duurzame bedrijfspand is gebouwd volgens de hoogste BREEAMnorm ‘Outstanding’. We zorgen optimaal voor het welzijn van onze medewerkers door te werken volgens de WELL standaard ‘Platinum’.

Het gezondste gebouw

Wij wilden niet alleen een duurzaam pand bouwen, maar ook een gezond gebouw. Met de WELL Building Standard zijn we aan de slag gegaan om een gezonde werkomgeving te creëren. Een WELL-certificering heeft als doel om de gezondheid en productiviteit van gebruikers te bevorderen. Ook hierbij gaan we voor het hoogst haalbare. We streven ernaar het officiële certificaat halverwege 2024 binnen te halen.

WELL Building Standard certificering - Brilliantgroup.nl

Well Building Standard

Ontdek hoe ons pand voldoet aan de hoogste standaard voor gezonde gebouwen: de WELL Building Standard. Deze internationale norm richt zich op onderstaande categorieën. Dit zijn er 10. Ons doel is niet alleen om het certificaat te behalen, maar ook om te excelleren en een gezonde en inspirerende omgeving te bieden voor iedereen.

WELL Building Standard waterpunten - Brilliantgroup.nl

Water

De combinatie van een prettige temperatuur, groene wanden en beplanting zorgt voor een perfecte luchtvochtigheid in ons pand. Er is aandacht voor voldoende hydratatie van gebruikers; binnen 30 meter is er altijd een waterpunt te vinden.
WELL Building Standard akoestiek - Brilliantgroup.nl

Akoestiek

In ons gebouw hebben we verschillende maatregelen genomen waarbij we streven naar optimale geluidsniveaus en minimale nagalmtijd. Dit zorgt voor een aangename werkomgeving met aandacht voor spraakprivacy en geluidsreductie.
WELL Building Standard voeding - Brilliantgroup.nl

Voeding

Gezonde voeding staat centraal in ons bedrijfsrestaurant. Onze medewerkers krijgen iedere dag een gezonde lunch aangeboden. Een deel van de groente en kruiden hiervoor kweken we zelf in onze micro moestuinen. Ook is er elke dag vers fruit beschikbaar op elke verdieping.
WELL Building Standard daglicht - Brilliantgroup.nl

Licht

De verlichting is specifiek aangepast per werkzone voor optimaal comfort. Het natuurlijke daglicht wordt nagebootst met een geoptimaliseerd lichtplan. Voor extra productiviteit zijn er ook ruimtes met leeslicht en concentratielicht of ruimtes zonder licht.
WELL Building Standard frisse lucht - Brilliantgroup.nl

Lucht

Voldoende frisse lucht is essentieel. Ons ventilatiesysteem zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit waarbij CO2 concentraties op goede waardes blijven. Het terrein is volledig rookvrij en in onze kantoorjungle staan verschillende planten die luchtkwaliteit bevorderen.
WELL Building Standard beweging - Brilliantgroup.nl

Beweging

Actief bewegen en ergonomisch werken wordt gestimuleerd. De trap staat centraal en de kantoren zijn op de tweede verdieping. De werkplek is volledig verstelbaar en er zijn mogelijkheden om te bewegen achter je bureau. In de moderne fitnessruimte kunnen onze medewerkers sporten.
WELL Building Standard geest - Brilliantgroup.nl

Geest

We bevorderen de mentale gezondheid van onze medewerkers. De natuurlijke inrichting met natuurlijke elementen zorgt voor stressvermindering en welzijnsverbetering. De speelhal helpt medewerkers daarnaast met ontspannen tijdens de (lunch)pauze(s).
WELL Building Standard materialen - Brilliantgroup.nl

Materialen

In ons gebouw gebruiken we gezonde materialen en hanteren strikte procedures voor gevaarlijk afval en pesticiden. Onze schoonmaakproducten beschermen de gezondheid van ons personeel en verminderen belasting op de handen, wat resulteert in een veilige en gezonde werkomgeving.
WELL Building Standard gemeenschap - Brilliantgroup.nl

Gemeenschap

In ons gebouw creëren we een gezondheidscultuur met initiatieven zoals sportlessen, rookstopacties en deelname aan sport events. Daarnaast zijn er faciliteiten voor borstvoeding aanwezig en hebben we met de bouw van ons pand rekening gehouden met inclusiviteit.
WELL Building Standard thermisch comfort - Brilliantgroup.nl

Thermisch Comfort

Bij ons is het niet te warm of te koud. We meten regelmatig de temperatuur, vochtigheid en luchtsnelheid. Ons doel is dat de meeste mensen zich comfortabel voelen. Onze medewerkers zijn in het bezit van bedrijfskleding die zij kunnen aantrekken mochten ze ongemak ervaren.

Het gebouw van de toekomst

Ons nieuwe pand is duurzaam gebouwd volgens de BREEAM norm, hieronder lees je wat dat precies betekend.

Het gebouw van de toekomst - Brilliantgroup.nl

BREEAM-NL beoordeelt het nieuwbouw project op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Iedere categorie draagt voor een gedeelte bij aan de totaalscore. Die score wordt uitgedrukt in sterren. Maximaal zijn er vijf sterren te behalen. Het nieuwe pand is zo ingericht om aan alle voorwaarden voldoet om de hoogste score te verdienen.

We streven naar toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie. Daarom is het Brilliant pand volledig CO2-neutraal gebouwd. We hebben ons dak vol gelegd met zonnepanelen: 1632 stuks om precies te zijn. Hiermee kunnen we jaarlijks ongeveer 760.000 kilowatt aan energie opwekken. De warmtepompen zijn van het minst milieubelastende koelmiddel propaan. Door next level isolatie houden we warmte vast in de winter en blijft het koel in de zomer.

Volledig CO2-neutraal gebouwd bedrijfspand - Brilliantgroup.nl
Ons pand is duurzaam en demontabel - Brilliantgroup.nl

Het Brilliant pand is gebouwd met duurzaam materiaal. De staalconstructie is grotendeels demontabel volgens de moderne principes van ‘legolisering’. Wanneer het pand wordt gesloopt, kunnen onderdelen worden afgepeld en gebruikt worden voor een nieuw project. 

Een circulaire voedingsindustrie met CircuProducts

Op dit moment bedienen we de markt met een productassortiment van diverse materialen, zoals non-wovens, (polythyleen) plastic, vinyl, nitril en latex. Maar, vanwege hygiënische redenen zijn ze vaak alleen geschikt voor eenmalig gebruik. We hebben daarom vier labels opgezet waarmee we de weg inslaan naar een circulaire voedingsindustrie: Volledig Circulair, Second Life, Misfits en Verbeterkansen. 

Met CircuProducts voldoen we aan de vraag vanuit de markt om duurzame oplossingen te bieden. De focus? Die ligt op de verduurzaming van het assortiment en de oplossingen die we aanbieden aan onze klanten. Ons volledige duurzame productassortiment is te vinden in onze webshop. 

Volledig circulair

Producten met dit label bestaan volledig uit hergebruikte grondstoffen. Denk hierbij aan het in eigen land produceren van katoenen onderhandschoenen van ingezameld katoen. Het vervezelen ervan, vervolgens nieuwe vezels terug gebruiken voor het maken van nieuwe handschoenen, het weer terug inzetten en wasbaar maken met duurzame wasmethodes. Zo is de cirkel weer rond.

Second life

Producten met het second life label zijn gebruikte producten die een tweede leven kunnen krijgen. Hierdoor verlengen we de levensduur van producten. Producten worden bij onze klant ingezameld, gesorteerd en indien nodig gewassen, zodat ze als volwaardig product naar een tweede gebruiker kunnen gaan. Denk hier aan een tweede leven voor een non-woven beschermingsoverall of jas.

Verbeterkansen

De verbeterkansen zijn producten waarvoor op dit moment nog geen duurzame afvalstroom bestaat, maar wel potentie hebben voor verduurzaming. We zamelen materialen in en recyclen ze tot dezelfde hoogwaardige of minder laagwaardige kwaliteit producten. Denk hier aan producten van 100% katoen, non-woven PP-materiaal of PE-plastics.

Misfits

De misfits zijn licht beschadigde producten of onderdelen daarvan die gebruikt kunnen worden voor een minder kritische toepassing buiten de levensmiddelindustrie. Denk hier aan een beschadigde doos hygiëne handschoenen die nog wel zijn te gebruiken in de tuin of werkplaats. In 2022 heeft ongeveer 8500 kg van zulke misfits een nieuwe bestemming gekregen.

Duurzame samenwerking met onze leveranciers

Samen met onze Aziatische partners zijn we intensief op zoek naar duurzame manieren van produceren en het gebruik van duurzame, recyclebare materialen. Zo kijken we of we de volledige supply chain kunnen verduurzamen. We werken aan diverse initiatieven, zoals het terugwinnen van virgen materiaal, ontwikkeling van biodegradable producten en het verminderen van het volume van producten voor efficiënt transport door te vacuümeren. 

Bezoek onze webshop

Contact met een van onze experts